8 activiteiten

11 NOV

A Knight to Remember

Met het concert "A Knight to Remember" brengt d'Harmonie op zaterdag 11 november in CC Asse een muzikale hommage aan François De Ridder. Het spijtige ongeval waarbij François het leven liet, ligt nu 10 jaar achter ons. Naast gedreven beroepsmuzikant en leraar aan de Kunstenacademie August De Boeck was François ook een gerenommeerd dirigent. Zo maakte hij onder meer faam als kapelmeester van de Muziekkapel van de Belgische Rijkswacht, de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen en was hij gedurende meer dan 20 jaar 'chef' van d'Harmonie.

Voor dit bijzondere project slaat de harmonie de handen in elkaar met een aantal oud-collega's en oud-leerlingen van François. Het resultaat is een onvergetelijke muzikale avond die geopend wordt door percussie-ensemble De Herleving uit Brussegem, onder de muzikale leiding van dirigent Walter Van de Venne. D'Harmonie neemt, onder leiding van Bart Van den Bosch, het tweede deel van het concert voor haar rekening. Het slotakkoord is aan een gelegenheidsensemble van oud-leerlingen.  Een van de blikvangers wordt zonder twijfel het werk "Ode to a teacher", speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd door Assenaar Sven Faulconer. Sven, oud-muzikant van d'Harmonie en oud-leerling van François, verdient al enkele jaren zijn strepen in Los Angeles als componist voor film- en tv-producties. Zo werkte hij onder meer mee aan de muziek van blockbusters als "The Hunger Games", "The Bourne Legacy" en "The Green Hornet" en componeerde hij meermaals muziek voor Netflix en National Geographic.

Locatie: CC Asse

11/11/2017 20:00

08 OKT

Oktoberfeest

Live muziek en Duitse specialiteiten zorgen voor de ambiance van de ‘echte’ Beierse Oktoberfeesten.

Inschrijven vooraf is verplicht. Tickets kosten 25 euro voor volwassenen en 15 euro voor kinderen onder 12 jaar. Inbegrepen in de formule zijn een aperitief, uitgebreid buffet en dessert.

Tickets zijn verkrijgbaar

- bij de muzikanten van d'Harmonie.

Inschrijven kan ook via mail met vermelding van je voorkeursdag: sint_cecilia@hotmail.com

08/10/2017 12:00

07 OKT

Tickets zijn verkrijgbaar

07/10/2017 19:00

06 OKT

Tickets zijn verkrijgbaar:

06/10/2017 20:00

30 APR

Memorial concert Jean De Ridder

Gastoptreden bij de Koninklijke fanfare Sint-Cecilia Wolvertem

Locatie: Wolvertem

30/04/2017 17:00

22 APR

d'Harmonie Gospelt

D'Harmonie en Gospelkoor 'The White Spirits' slaan de handen in elkaar

Asse - Na het succes van "Rule Britannia" slaat d'Harmonie de handen opnieuw in elkaar met een cultuurvereniging uit eigen regio. Ditmaal werd het verbluffende gospelkoor 'The White Spirits' bereid gevonden om met de harmonie samen te werken. Het resultaat is d'Harmonie Gospelt, een inspirerend concert op zaterdag 22 april, onder de muzikale leiding van dirigenten Bart Van den Bosch en Jan Couck. Laat lichaam en geest meeslepen naar Gospelland en geniet van de geweldige gospelmuziek.

Praktisch:

D'Harmonie Gospelt
Zaterdag 22 april 2017 om 20u in zaal "Toverfluit", Gemeenteplein 25, Asse

Tickets zijn verkrijgbaar: bij muzikanten van d'Harmonie, Standaard Boehandel Asse en Kantoor Vastersavendts (Steenweg 3, Asse)
of via mail: sint_cecilia@hotmail.com en alsto@skynet.be
VVK: 10 euro - kassa: 12 euro

22/04/2017 20:00