d'Harmonie zoekt dirigent voor muzikale projecten

Wie zijn wij?

d’Harmonie, voluit Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Asse, is een actieve vereniging bestaande uit een 45-koppig harmonieorkest, eigen jeugdwerking en een kleiner ensemble, d’Airekes van d’Harmonie, maar bovenal een groep enthousiastelingen die samen hun ‘passie’ willen beoefenen.

Onze harmonie is erg actief en organiseert jaarlijks een aantal evenementen en concerten. Zo organiseren we o.a. een 3-daags Oktoberfeest en concerteren we in onze eigen zaal “Toverfluit” of in de grote concertzaal van Cultuurcentrum Asse. Onze muzikale projecten werken we steeds zelf uit van A tot Z en zijn een samenwerking van verschillende (kunst)disciplines en verenigingen.      

Tot slot nemen we ook deel aan (muzikale) evenementen binnen en buiten de gemeente, zoals de Assese Hopduvelfeesten.

 

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een gedreven dirigent voor de volgende muzikale projecten (april en december 2018) die uitgewerkt worden door het projectteam van ons harmonieorkest.

·         Je beschikt bij voorkeur over een diploma conservatorium;

·         Je kan creatief omgaan met de aangeboden bezetting;

·         Je kan alle muzikanten motiveren en enthousiasmeren, maar ook de nodige discipline aan de dag leggen;

·         Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden;

·         Je bent beschikbaar op vrijdagavond.

 

Wat bieden wij?

Een enthousiaste muzikantengroep die samen vooruit wil.
De kans om mee te werken aan leuke en uitdagende muzikale projecten.
Een passende vergoeding.

 

Contact

Interesse? Stuur uw CV en motivatie per e-mail naar sint_cecilia@hotmail.com. Voor eventuele vragen en meer info kan u terecht bij onze Voorzitter, Yoeri Vastersavendts (yoeri@vastersavendts.be).

A Knight to remember

Met het concert "A Knight to Remember" brengt d'Harmonie op zaterdag 11 november in CC Asse een muzikale hommage aan François De Ridder. Naast gedreven beroepsmuzikant en leraar aan de Kunstenacademie August De Boeck was François ook een gerenommeerd dirigent. Zo maakte hij onder meer faam als kapelmeester van de Muziekkapel van de Belgische Rijkswacht, de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen en was hij gedurende meer dan 20 jaar 'chef' van d'Harmonie.

Voor dit bijzondere project slaat de harmonie de handen in elkaar met een aantal oud-collega's en oud-leerlingen van François. Het resultaat is een onvergetelijke muzikale avond die geopend wordt door percussie-ensemble De Herleving uit Brussegem, onder de muzikale leiding van dirigent Walter Van de Venne. D'Harmonie neemt, onder leiding van Bart Van den Bosch, het tweede deel van het concert voor haar rekening. Het slotakkoord is aan een gelegenheidsensemble van oud-leerlingen.

Een van de blikvangers wordt zonder twijfel het werk "Ode to a teacher", speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd door Assenaar Sven Faulconer. Sven, oud-muzikant van d'Harmonie en oud-leerling van François, verdient al enkele jaren zijn strepen in Los Angeles als componist voor film- en tv-producties. Zo werkte hij onder meer mee aan de muziek van blockbusters als "The Hunger Games", "The Bourne Legacy" en "The Green Hornet" en componeerde hij meermaals muziek voor Netflix en National Geographic. 

Tickets zijn verkrijgbaar bij muzikanten van d'Harmonie en in Kantoor Vastersavendts (Steenweg 3, Asse) of via mail: sint_cecilia@hotmail.com

VVK: 12 euro - Kassa: 15 euro

foto van D'Harmonie.

d'Harmonie Gospelt

d'Harmonie Gospelt

Spektakel Rule Britannia

Rule Britannia


Zaterdag 23 april 2016

Voorstellingen om 17 uur en 20 uur - Theaterzaal CC Asse, Huinegem 4 - 1730 Asse


d'Harmonie brengt met haar spektakel Rule Britannia het beste uit de Britse muziekgeschiedenis naar CC Asse.

Na het succes van de voorstelling "100 jaar Groote Oorlog" waagt de harmonie zich aan een samenwerking met de afdeling DANS van de Kunstenacademie Asse en het Academiekoor Asse. Het resultaat is een boeiend samenspel van muziek, zang, dans en beeld onder de vakkundige leiding van dirigent Bart Van den Bosch.

De klokken van de Big Ben vormen het startschot van een avontuurlijke muzikale reis doorheen het Verenigd Koninkrijk. Sluit je ogen en waan jezelf in hartje Londen of de prachtige Schotse Hooglanden. Geniet van een adembenemend zicht op de stad of de rust van de uitgestrekte grasvlakten en meren.

D'Harmonie neemt je mee naar het Land van Hoop en Glorie, moeder van vrijheid. God Save the Queen!
 

Tickets

Voorverkoop: 12 EUR
Kassa: 15 EUR

Tickets zijn verkrijgbaar

- bij muzikanten van d'Harmonie
- bij kantoor Vastersavendts (tijdens kantooruren: Steenweg 3, Asse - 02 452 81 68)
- via sint_cecilia@hotmail.com

 

Info

Voor meer info kan je terecht op de website van CC Asse

 

Foto's